Besøg i Bangkok Chess Club

2.februar 2024 skulle være dagen, hvor jeg tog mig sammen, og langt om længe fik udført en opgave, jeg længe havde stillet mig selv.

Af alle de skakklubber der er i Bangkok, havde jeg udset mig Bangkok Chess Club, til at være det første klub jeg ville besøge, i min nye by.

Klubben var valgt ud fra klubbens facebook og hjemmeside. Siderne lovede at alle var mere end velkomne. Ja tak, det skal jeg da love for. Jeg følte mig omgående velkommen.

På nettet ligner det at klubben ligger direkte ovenpå et værtshus. Nettet lyver ikke. Klubben har adgang til første sal via en trappe op fra værtshuset! Derudover er der et kæmpe hul, hvor der kunne have været loft, til at dæmpe støjen. Støj? Ja! Det var der. Det giver sig sig, når man ligger placeret ovenpå et værtshus, der er placeret i det, der i Danmark, svarer til Jomfru Ane Gade i Aalborg.

Nysgerrigheden var nok mindst lige så stor fra deres side, som den var fra min side. Der blev snakket og hygget med en masse skak. Her betyder det intet, at man snakker imens man spiller.

Her er det en god ting at kunne tale engelsk. Jeg hørte faktisk ikke andet sprog blive talt hele aftenen, end engelsk.
Langt størstedelen af de medlemmer der var til stede denne aften, var enten fra Europa eller USA.
Jeg så og mødte faktisk kun en Thailænder, mens jeg var der.

Det blev en hyggelig aften med lynturnering på programmet. Resultatet… jo, de kan skam godt spille skak i Bangkok.

Dette indlæg blev udgivet i Skak i byen. Bogmærk permalinket.